Kinesiotape kan bruges til mange ting, bl.a. aflastning af muskler og ledbånd, stabilisering af led, smertebehandling og lymfedræning.
Der er mange kliniske undersøgelser af tapens effekt, og de viser alle en positiv effekt. Hvis tapen ikke sidder korrekt, har den ingen skadelig virkning, men heller ikke nogen positiv effekt.
Tapen er lavet af farvet bomuld med en akryl baseret klister. Tapen er luft og vandgennemtrængelig, men ikke vandtæt. Dette gør at tapen kan sidde i flere dage.
Der kan dog opstå rødme og kløe ved brug af tapen. Dette skyldes i de fleste tilfælde en allergisk reaktion pga. farvestoffet. Så skal der bare bruges en anden farve tape.

De fleste kender kinesiotape, terapeutisk tape eller elastisk tape (de er alle det samme) fra sportsverdenen. Vi har alle set en eller anden sportsudøver rende rundt med et eller flere stykker farvet tape på kroppen.
Tapen blev opfundet 1970'erne af den japanske kiropraktor Kenzo Kaze, og blev kendt efter producentens navn, Kinesio Holding Company. Men det var først under OL i Barcelona i 1992, der for alvor kom skub i princippet, da japanske atleter brugte tapen. I 2008 fik de amerikanske udøvere/behandlere, der skulle til OL i Beijing, doneret 50.000 ruller tape. Tapen bliver i dag produceret i flere lande af forskellige mærker, dog med svingende kvalitet. Kenzo Kaze brød med Kinesio Holding Company efter en årrække, og den originale tape bliver i dag produceret i Holland.
DMT